Voordelen


Verdien uw VBO Makelaar lidmaatschap snel terug!

 
Als u persoonlijk lid wordt van VBO Makelaar, dan krijgt u er veel voor terug. Uitgaande van een hoofdlidmaatschap sectie Wonen bedraagt de contributie voor een persoonlijk lidmaatschap zo'n € 331,66 per maand exclusief 21% BTW.
 
Indien u alléén werkzaamheden uitvoert als taxateur/aankoopmakelaar óf alléén werkzaamheden uitvoert als aan-/verhuurmakelaar, dan bedraagt de contributie slechts € 170,83 per maand exclusief 21% BTW. 
 
Door alle voordelen en producten/diensten die inkomsten genereren verdient u dit bedrag al snel terug. Veel van onze producten en diensten zijn namelijk exclusief voor leden, gratis of met ledenvoordeel.
 
 

Waarom lid worden? daarom!

 

Databases met referenties

Om als makelaar en taxateur uw klanten volledig van dienst te kunnen zijn, is actuele en historische marktinformatie van groot belang. Met het Historisch Bestand van VBO Makelaar heeft u toegang tot een landelijk dekkende woningdatabase met relevante referentiedata en transactiegegevens. Het biedt o.a.:

  • Koopsomgegevens (vanaf 1995 tot heden)
  • Gegevens van ruim 8 miljoen woningen
  • Per object verschillende data via externe bronnen (Funda, BAG, RVO etc.)
  • Diverse rapportage mogelijkheden voor ú en uw klant

Het gebruik van de database zit bij het lidmaatschap inbegrepen! Géén extra kosten!!

Met BVG Data hebben leden van de sectie Bedrijfsmatig Vastgoed toegang tot een database met commercieel vastgoed. Het biedt onder andere aanbod- en transactiedata van VBO-leden en meer dan 68.000 gebruikstransacties van Ventu (stand 1 oktober 2018) en meer dan 110.000 gebruikstransacties van Vastgoedjournaal (stand 1 november 2018) en zal continue worden aangevuld met nieuwe gegevens.

Makelaarssoftware

VBO Makelaar ondersteunt haar leden met makelaarssoftware Kolibri. Kolibri beschikt over diverse functies, zoals het best mogelijke beheer van panden en relaties, een agenda, multitasking, de mediamanager, facturatie en ga zo maar door. Maar Kolibri maakt vooral uw dagelijkse werk makkelijker en leuker. Software die levert wat u als makelaar nodig hebt.

> Vraag direct een vrijblijvende demo aan

Het gebruik van Kolibri zit bij de contributie inbegrepen! Géén extra kosten!!

Keuze vrijheid
Indien u gebruik wil maken van een ander Kantoorautomatiseringspakket, dan heeft u de keuze uit de volgende pakketten: Eye-Move van Cubic Eyes, Goes & Roos, RealCRM van Realworks, Pararius Office en Yes-co. Bij de keuze voor een ander pakket dient u rekening te houden met door u te maken kosten van de door u gekozen software.

Groot aantal koppelingen

Voor optimale zichtbaarheid van de objecten is er een groot aantal koppelingen met andere websites. Dat betekent een keuze aan mogelijkheden voor klanten om het aanbod breed te etaleren. Naast VBO.nl kan het woonaanbod onder andere geplaatst worden op Funda.nl en Huislijn.nl.

Het bedrijfsmatig aanbod wordt naast VBO.nl o.a. naar Ventu.nl doorgekoppeld, de belangrijkste bedrijfsmatig vastgoed site van Nederland.

Het agrarisch aanbod wordt naast VBO.nl o.a. naar Grondmarkt.nl doorgekoppeld, de belangrijkste agrarisch vastgoed site van Nederland.

Huurcheck Nederland

Huurcheck Nederland biedt een online totaaloplossing voor uw verhuurdossiers en daarom is CRAS ontwikkeld. CRAS is de applicatie die u én uw relaties helpt om een optimaal verhuurdossier te realiseren. Vanaf het moment dat een huurder interesse toont in uw diensten helpt CRAS het gehele proces geautomatiseerd te stroomlijnen én te versnellen. Creditchecks, digitaal getekende huurovereenkomsten en de huurder klanten-login, al uw dossiers zijn overzichtelijk en beveiligd opgeslagen. Met het verhuurstappenplan wordt u volledig begeleid in de realisatie van een veilige verhuurtransactie. Bovendien is uw verhuurder verzekerd tegen huurschade.
 

REOC (Back Office)

Het Real Estate Office Centre (voorheen VBO Back Office Service) ondersteunt en verzorgt al ruim 8 jaar de telefoonaanname en administratieve werkzaamheden voor meer dan 140 makelaarskantoren, taxatiebureaus en andere vastgoed gerelateerde ondernemingen. Wij staan graag voor u klaar tijdens uw afwezigheid of drukke periodes op kantoor. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van vastgoed die uw kantoor op professionele wijze vertegenwoordigen.

Korting via VBO Partners

VBO Makelaar is continue in onderhandeling met verschillende partijen om de bedrijfskosten van onze makelaars en taxateurs permanent en drastisch te verlagen. Buiten de standaard faciliteiten en diensten van VBO Makelaar kunt u ook gebruik maken van producten en diensten van diverse leveranciers.
 
Premium Partner Label
VBO Makelaar heeft onder andere het Premium Partner Label ontwikkeld dat aan leveranciers kan worden toegekend als zij aan de voorwaarden van VBO Makelaar voldoen. Dit heeft als voordeel voor u als VBO-makelaar, dat u aan het Premium Partner Label kunt zien welke leverancier u een substantieel voordeel kan leveren. VBO Makelaar screent dan op financiële gegoedheid, algemene voorwaarden en aanbiedingen die goedkoper of completer zijn dan die aan andere branche aangesloten makelaars/taxateurs.
 
Deze samenwerkingsverbanden leveren vaak niet alleen eenmalige voordelen op, maar ook jaarlijks terugkerend voordeel!

Kortingen op diverse producten

Via de VBO Webshop staat u tegen sterk gereduceerd tarieven een groot aantal producten ter beschikking en kunt u door middel van het ‘one-stop-shop’ principe al uw merchandise artikelen, folders en ander promotiemateriaal bestellen.

Daarnaast is er voordeel te behalen op media-producten voor onze leden. Diverse online media zijn tegen zeer scherpe tarieven verkrijgbaar, zoals websites, mobiele websites, weboptimalisatie, Social Media en App's voor de iPhone.

Voordelige verzekering (BAV)

Eén van de toelatingsvoorwaarden is dat een lid in het bezit dient te zijn van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). Daarvoor zijn er drie geschikte aanbieders: Schouten Insurance, BAVAM en ACL Verzekeringen (exclusief partner van VBO Makelaar). Alle aanbieders verstrekken premiekorting aan  leden van VBO Makelaar.

ACL Verzekeringen blijkt in de praktijk één van de scherpste aanbieders te zijn en bieden hun producten alléén aan VBO-leden! Voor een zo goed mogelijk beeld van de tarieven en de voorwaarden adviseren wij u echter om bij alle partijen een offerte op te vragen.

Gratis juridische ondersteuning

De makelaar/taxateur heeft te maken met een wirwar aan wetten, regels en voorschriften. VBO Makelaar houdt haar leden niet alleen op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen op juridisch gebied. We voorzien de VBO-makelaar ook van een grondig juridisch advies door het advocatenkantoor Van de Sande Berndsen in Rotterdam. Elke VBO-makelaar heeft recht op drie uur consult per jaar, zonder dat daar kosten aan zijn verbonden.

Lid worden

Nog niet overtuigd?! NOG meer redenen om u te overtuigen!

Belangenbehartiging

Met circa 1.100 makelaars en taxateurs kan VBO Makelaar zowel nationaal als internationaal een vuist maken richting politiek, overheid en aanverwante partijen. VBO Makelaar lobbyt om beleidszaken op de politieke agenda te plaatsen en stelt alles in het werk om beleidsmaatregelen, die nadelig zijn voor de branche, tegen te gaan.

Service Center

Het Service Center houdt de standaarddocumenten en contracten samen met de juridische afdeling up to date. Deze documenten zijn noodzakelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Ze zijn terug te vinden op het ledennet. In 25 jaar is een kenniscentrum ontstaan dat continu ter beschikking van de leden staat.

Actuele en relevante informatie

Voor een optimale bedrijfsvoering is actuele kennis van vastgoedontwikkelingen en achtergrondinformatie uitermate belangrijk. VBO Makelaar voorziet in die behoefte via nieuwsbrieven en mailings die regionale en specifieke informatie bevatten. Zes maal per jaar ontvangen zij het informatieve en opiniërend vakblad Vastgoed Adviseur van VBO Makelaar. Ook het ledennet is een belangrijk medium om op de hoogte te blijven van de activiteiten van VBO Makelaar. Zo kunnen de leden over achtergrondinformatie uit de markt beschikken via te downloaden onderzoeksrapporten.

Marketing en communicatie

De leden kunnen zich op professionele wijze profileren met behulp van kant en klare advertenties, banners, diverse posters en (gepersonaliseerde) folders over de dienstverlening van de VBO-makelaars. Daarnaast wordt zowel landelijk als regionaal campagne gevoerd om de naamsbekendheid van VBO Makelaar te vergroten. Ook via specifieke acties worden de leden ondersteund in hun dienstverlening. De jaarlijkse WOZ-actie met promotiemateriaal en te downloaden persberichten, is daarvan een goed voorbeeld.

Educatie

Op de markt van vastgoedopleidingen neemt het opleidingsinstituut, Beroepsopleiding Makelaars B.V., een bijzondere plaats in. Al meer dan twintig jaar bieden zij een gevarieerd aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen voor de vastgoedbranche. De opleidingen, cursussen en trainingen zijn geworteld in de praktijk, gericht op de actualiteit en worden verzorgd door vakbekwame en gemotiveerde docenten.
 
VBO Makelaar en Beroepsopleiding Makelaars bieden geregeld VBO-leden exclusief de mogelijkheid om opleidingen tegen een gereduceerd tarief te volgen. Neem voor meer informatie over het opleidingen aanbod en eventuele kortingen contact op met Beroepsopleiding Makelaars via info@makelaarsopleidingen.nl.
 
Kiest u voor één van hun opleidingen tot makelaar/taxateur, dan kunt u zich met het behaalde diploma certificeren en registreren in het register van de Stichting Certificering Voor Makelaars en Taxateurs (SCVM) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Certificatie en registratie zijn voor de makelaar/taxateur vrijwel altijd vereist, onder meer als u taxaties wilt uitvoeren voor financiële instellingen.

Netwerk van collega's

De leden kunnen elkaar ontmoeten tijdens de afdelings- en sectievergaderingen. Daarnaast is er regelmatig contact mogelijk met het afdelingsbestuur. 

Ruimte voor specialisatie

De lidmaatschapstructuur is zo ingericht dat u zich kunt richten op uw specialisme. De toelatingsvoorwaarden en eisen voor (her)certificering en permanente educatie zorgen niet voor onnodige ballast.

Zekerheid en vertrouwen

Aansluiting bij VBO Makelaar geeft uw klant zekerheid en vertrouwen. Lidmaatschap van een brancheorganisatie is op dit moment nog niet verplicht. Maar alleen georganiseerde makelaars en taxateurs mogen taxeren voor NHG en het NWWI.

Lid worden